Servicii
Date de contact
Adresa

Str. Lacatus nr. 12, Baia Mare, Maramures

Tel. / Fax

0262 214 010

Tel. Mobil

0731 020 042

Email

office@concepinvest.ro

Scurtă descriere a serviciului

Derularea unei investitii prin intermediul unei companii specializate in Management de Proiect poate determina reducerea costurilor de realizare a constructiei cu pana la 20-25% si conduce, in acelasi timp, la cresterea calitatii lucrarilor.

Principalele obiective al Managerului de Proiect vizeaza eliminarea surselor de cheltuieli adiacente si incadrarea in sumele prevazute pentru constructia in sine. Proiect managerul imparte investitia in diferite  etape:

– etapa pregatitoare;
– etapa de proiectare si selectie a colaboratorilor specialisti;
– etapa de executie;
– etapa de finalizare a executiei;

In faza pregatitoare managerul de proiect impreuna cu beneficiarul contureaza conceptul constructiei, elaboreaza tema de proiectare, comanda studii de prefezabilitate si fezabilitate si evalueaza amplasamentele posibile din punct de vedere tehnic si arhitectural.

In cea de-a doua etapa, managerul de proiect acorda asistenta in:

– alegerea proiectantilor (arhitectura, structura, instalatii, etc.) in vederea elaboratii proiectului in fazele DTAC, PT si DE

– obtinerea avizelor, acordurilor si autorizatiilor de la institutiilor abilitate (Primarie, ISC, Autoritati Publice, etc.)

– organizarea si sistematizarea documentatiilor tehnice in vederea selectiei firmelor de executie.

In etapa de executie, managerul de proiect imparte investitia pe pachete de lucrari (structura de rezistenta, instalatii, finisaje, etc.) si negociaza individual cu firmele specializate pe fiecare tip de lucrare. Astfel putem asigura performantele tehnice solicitate, alegand cel mai bun raport calitate/pret. De asemenea putem identifica valoarea exacta a fiecarei lucrari si avem posibilitatea eliminarii unor cheltuieli suplimentare, care apar in cazul in care proiectul este incredintat unui antreprenor general. In acelasi timp managerul de proiect se ocupa de coordonarea si organizarea de santier, coreleaza graficul de lucrari cu cel de plati (dar nu efectueaza plati), urmareste respectarea calitatii lucrarilor, reprezentand, totodata, beneficiarul in relatiile cu autoritatiile locale si centrale.

In cele mai multe cazuri, devizele intocmite pentru realizarea lucrarilor sunt supraevaluate iar rolul managerului de proiect este de a nu permite acest lucru.

Orice nemultumire legata de activitatea unei companii – neincadrari in termene, rabat de la calitate – poate fi solutionata chiar prin excluderea acesteia din santier (daca acest lucru este specificat in contractul incheiat intre parti), fara a fi influentata activitatea celorlalte societati. Managerul de proiect nefiind implicat direct in realizarea lucrarilor de executie, dar avand raspunderea asumata prin contract, controleaza si coordoneaza obiectiv activitatea tuturor societatilor din santier pana la finalizarea lucrarilor.

In etapa de finalizare a constructiei, managerul de proiect acorda asistenta in organzarea receptiei finale, obtinerea avizelor si autorizatiilor de functionare necesare pentru noul edificiu imobiliar si asigura predarea catre beneficiar a Cartea Tehnica a lucrarii.

Consultanta de calitate

Politica companiei noastre consta in mentinerea acelorasi standarde de calitate si in construirea unei legaturi de lunga durata cu clientii nostrii.

Eliminarea surselor de cheltuieli adiacente

Managementul de Proiect poate determina reducerea costurilor de realizare a constructiei cu pana la 20-25%.

Atestare profesionala

Ca urmare a atestarii personalului propriu de catre Ministerul Culturii si Patrimoniului National, compania este autorizata sa execute lucrari de proiectare

Personal specializat

Avem atat competenta cat si personalul specializat pentru a prelua proiecte de specialitate ce nu pot fi acoperite de personalul propriu al altor societati de proiectare.